HADAS SHEINFELD

הפורמט החדש של סטיבן פריי

סיטבן פריי כתב ספר חדש, אוטוביוגרפיה, שיוצא השבוע לחנויות. העוקבים אחריו בטוויטר יודעים על הספר הזה כבר מזמן, במיוחד כי הוא הקדיש ארבעה חודשים לכתיבה של הספר הזה, שבמהלכם הוא די התנזר מהאמצעים הדיגיטליים שאליהם הוא בדרך כלל מכור, כמו טוויטר, והבלוג שלו (דרך אגב – גם התוכן וגם האתר עצמו של הבלוג מעולים. מאוד מומלץ). את ההתנזרות הוא הפסיק פעמיים מסיבות מיוחדות – ההשקה של האיפון 4 וכנס GSM. האיש הוא גיק אמיתי.

אני שמחתי לשמוע על הספר וסימנתי לעצמי לקנות אותו מתישהוא (עדיף בפעם הבאה שאני באנגליה, באחת החנויות היותר אהובות, אז מה אם זה עולה פי שניים מבאמזון…). אבל אז התברר שהספר החדש הזה מביא אותי להתמודד עם ששאלה ששאלתי לא מזמן באופן תאורטי – איך את רוצה את הספר שלך?

את הספר אפשר לקנות באחד מהפורמטים הבאים:
“קלאסי” – כרוך, כרגע בכריכה קשה.
ספר מוקלט audio book
אפליקציה לאיפאד
אפליקציה לאיפון

כמובן שלכל פורמט יש סיבות בעד ונגד.

קלאסי – כי כך אני אוהבת את הספרים שלי, כי לאחרונה אני גם כותבת לעצמי הערות בשוליים פה ושם, כי זה ישמר על המדף וישמח אותי גם משם לעוד הרבה זמן.
ספר מוקלט – זו אופציה מאוד מפתה. ספר של סטיבן פריי, שהוא בעצמו קורא, מה יכול להיות יותר טוב מזה? (הקוראים הנאמנים בוודאי זוכרים שאת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה שמעתי בפורמט כזה, כשסטיבן פריי מקריא, וזה היה תענוג אמיתי).
אפליקציה לאיפאד – טוב, זה לא ממש אופציה בשבילי, כי אין לי איפאד. אבל אולי באמת הגיע הזמן לאיזה טאבלט? המחשבות בנושא אכן מתגברות… או אולי בכלל קינדל? המממ.
אפליקציה לאיפון – כאן יש ממש התלבטות, כי מסתבר שזו לא סתם אפליקציה שהיא בעצם עוד פורמט של ספר מוקלט, אלא יש בה משחק אמיתי – כל חלק בספר מקוטלג לקטגוריה מסוימת, ובעזרת ממשק שנראה מקסים, אפשר פשוט לקפוץ מחלק לחלק. זו כבר ממש חוית קריאה אחרת, שאני לא בטוחה שאני מתחברת אליה, אבל ללא ספק מפתה אותי להתנסות בה.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kxLpMMzXVCk&w=500&h=405]

כל זה גורם לי לחשוב – למה בעצם צריך לקנות כל פורמט בנפרד? למה אי אפשר לקנות את “הספר”, ולקבל את חבילת הפורמטים? זה לא יותר הגיוני?
אני מניחה שמבחינת הלקוח זה הגיוני, אבל מבחינת הרווחים של החברה זה קצת פחות. מצד שני – האם באמת יש אנשים שיקנו יותר מפורמט אחד?

לשאלות האלה אין לי תשובות. השוק הזה ללא ספק בתקופת שינוי, ומה יהיו התוצאות והסטנדרטים בשנים הבאות, ממש לא ברור.
לשאלה איך הספר תהיה לי תשובה בקרוב.

2 Responses

  1. סתם מחשבה
    כמו שאת מתארת את זה, הספר של מחר יראה אחרת לגמרי.
    האם חסל הסדר הכרונולוגי של הספרים? נראה לי תמוה מאד. האם אני יכולה לקרוא את הספר, באופן שונה לגמרי ממה שהסופר כתב או אפילו התכוון (לא שהכוונה משנה, אבל בכל זאת).
    לא יודעת
    לא נראה לי הסיפור הזה

  2. נכון! גם זו נקודה שהטרידה אותי מאוד. החויה נראית מעניינת, אבל האם זה יחליף את קריאת הספרים כמו שהם? ומה המשמעות? אם הפורמט הזה יאומץ, כבר לעולם לא יהיו שני אנשים שיקראו את אותו הספר בדיוק? או שיהיו “מתכונים” לאיך הכי כדאי לקרוא את הספר?
    תמיד בדברים האלה אני תוהה אם אנחנו דור המדבר, והילדים והנכדים שלנו יהיו המומים מהעובדה שאנחנו היינו צריכים לסחוב את החתיכות נייר הכרוכות האלה, ושקראנו את הדפים בסדר שהם נכרכו…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

עוד תוכן מעולה מהבלוג

על חשיבות הדיפולט, ומה זה אומר עלינו כמנהלי מוצר השבוע שעבר היה דרמטי בעולמות הטק, כששופט בארה״ב הכריז שגוגל היא מונופול...
תראו, כל הטכניקות שדיברתי עליהן בפוסטים הקודמים, מצריכות מאמץ, ורצון. אני מאמינה שכולנו רוצים לעשות עבודה טובה, וכולנו רוצים להמשיך...
אני מאמינה גדולה בקבוצות ולמידה אחד מהשני. בכל שלב של הקריירה שלי חיפשתי את התמיכה המקצועית בקבוצות שהצטרפתי אליהן, או שהקמתי....
נושאים נוספים